TikTok deca influenseri

Deca žele da budu influenseri.

TikTok je primer aplikacije koja dolazi iz Kine, koja je zgrabila milione klinaca i mlađe populacije širom sveta. Zašto je to tako?

Aplikacija je do sada preuzeta više od milijardu puta, a gro ljudi koji je koristi vide u njoj priliku da sebe etabliraju kao influensera, možda i trenutno najpopularnijeg zanimanja na svetu. Usmerena je na generaciju Z, a sama njen način funkcionisanja i dizajn tome govore u prilog. Lako se koristi, kratki video formati koji su odvano preuzeli primat od običnih i statičnih objava, a čak je mnogo jednostavnije skrenuti pažnju na sebe i postati viralan, nego da drugim platformama. Uklapa se savršeno u želju pomenute generacije za promovisanjem sebe i sopstvene kreativnosti.

TikTok svakako nije prva, niti poslednja video platforma na tržištu, ali je baš ta koja svojoj ciljnoj grupi nudi prostu mogućnost i zahteva minimalni trudi da izraze sebe. Alati same aplikacije za editovanje se koriste bez ikakvih problema, time nadmašuju ostale društvene platforme, Instagram pre svega. Koji, uzgred rečeno već neko vreme pokušava da dobitnu formulu implementira u svom dvorištu.

To je mesto gde se nalaze deca koja žele da budu influenseri. Instagram, Youtube i ostale mreže su odavno krcate ovom grupacijom ljudi, a TikTok je prepoznao gde može da pronađe svoj zlatni grumen i samo je iskoristio momenat i trend da se mora biti instagramabilan.

Najbolji primer snage TikTok-a je Charli D’Amelio, plesač koji je svoje prisustvo započeo relativno skoro na platformi, konkretno proleća prošle godine. Za manje od godinu dana, prikupio je skoro 24 miliona pratilaca, što mu je omogućilo pojavljivanje u reklami za kompaniju Sabra, i to ni manje ni više nego u prajm tajmu za vreme ovogodišnjeg Superbola.

Aplikacija je konstruisana da promoviše sadržaj na što bolji način, filtriranjem kroz algoritam. Koliko je ovo zanimanje trenutno traženo, još bolje dočarava i pojava raznih infulesner akademija.

Share your thoughts