kako prodavati putem instagrama?

Kako prodavati putem Instagrama?

Vrtoglav uspon društvenih mreža primorao je velike svetske kompanije da marketing aktivnosti, kao i samu prodaju usmere prema njima. Prvi među jednakima su Facebook i Instagram. Druga pomenuta mreža je odavno prebacila milijardu korisnika, time postala vrlo bitan faktor u svetu digitalnog marketinga. U ovom tekstu želim da pojasnim koje su sve to prednosti same prodaje putem Instagrama, može li se od toga živeti u Srbiji, koje su najčešće greške i na šta treba obratiti pažnju.

Do pre par godina, zbog samog tržišta i ekonomske situacije u državi nije bilo izvodljivo tek tako ostvarivati prihod putem Instagrama, a kamoli od toga živeti. Ipak, vremena se su se drastično promenila i sad je to moguće. Zvuči potpuno neverovatno da postavljanjem slika, video klipova možeš doći do novca kojim ćeš pokirit sve neophodne mesečne troškove.

Koliko je to zaista realno i izvodljivo? Postoje dva oblika poslovanja. Jedna je da radite na podizanju svog brenda i njegove prepoznatljivosti, gradite poverenje sa potencijalnim klijentima, konkretnije da imati sopstvenu firmu u nekoj određenoj niši. Drugi vid zarade, svodi se da postanete “uticajni”, popularno rečeno influenser.

Vi gradite brend. Zbog čega se morate držati nekih pravila, smernica koje ne smete zanemariti. Kada odvojite vreme i malo pročešljate putem interneta savete za ovakav vid marketinga, u devedest odsto slučajeva videćete slične instrukcije. Jedna od prvih stvari koju ne bi trebalo da radite, to je kupovina pratilaca. Ukoliko se odlučite na ovaj potez, imajte na umu da će te verovatno imati više štete nego koristi, a na vašem profilu lako će moći da se uoči o čemu se radi.

Ne baš tako davno, urađen je eksperiment na ovu temu. Sami rezultati su bili potpuni promašaj. Engagement je bio potpuno mrtav, bez obzira što je već prvih par dana profil dostigao preko dve hiljade pratilaca. To vam govori da su ti profili nisu imali nikakav interes za određeni proizvod. Nije bilo lajkova, niti komentara. Kada se započelo za analizom pomenute publike, kristalno jasno je postalo da ona potpuno suprotna od one koja je bila zacrtana. Od njih bukvalno nije bilo koristi. Shodno tome, uvek je bolje rešenje osmisliti adekvatnu strategiju, fokus usmeriti na kvalitetan sadržaj i relevatne ciljeve. Nije na odmet i to se preporučuje da se uvek istraži konkurencija, a uz to baci pogled kako to rade najbolji. Nisu bez razloga tu.

Takođe nemojte da zanemarite statistiku, uvid u te podatke pruža vam Insight opcija na Instagram profilu. Uslov za to je da imate business profila, bez toga nije moguće. Time dobijate pouzdane podatke kada su vaši potencijalni klijenti online, prosek godina, demografske informacije i druge. Budite aktivni, ali pazite da ne postanete dosadi. Stalno se pominje sadržaj, a on jeste krucijalan. Stavite akcenat na vrednosti koje vaš sadržaj podržava. Cilj je da se što više približite publici, a ne da odajete sliku da samo želite njihov novac. Pisanje slogana je jedan od najvećih izazova, osobe koje to rade dobro su brutalno plaćenje. To je isto segment na koji se treba obratiti pažnja. Koristite pitanja, najvažnije reči neka budu među prvima.

Upotreba heštegova pozicionira vaš brend u određenu grupu. Previlka upotreba ruši vaš kredibilitet, jer vas prikazuje da vapite i očajnički želite što više pratilaca. To je kontra efekat. Nemojte koristiti heštagove koji se pojavljuju u milionskim iznosima! Tu da budete primećeni je slično kao kad tražite iglu u plastu sena. Prebacite se na manje popularne, lakše ćete doći do ljudi koji vama trebaju. Nikako i ni u kom ludili, ne smete da zapostavite komunikaciju sa vašim korisnicima.

Taj potez je fatalan za vaš brend. Sjajna stvar je da koristite ‘repost’ alat, kojim objavljujete njihove slike na vašoj stranici. Time stavljate do znanja da su vam veoma bitni i da ih cenite. Nije na odmet, s vremena na vreme pogledati koga ljubitelji vašeg brenda prate i lajkuju. Sigurno možete pronaći neke zanimljive profile, publiku koja ima afinitete prema brendovima koji su slični vašem.

Svaka društvena mreža ubacuje povremeno nove opcije, koje imaju cilj da omoguće bolje korišćenje same aplikacije, kao i drugačiji vid promovisanja. Takve stvari uvek treba isprobavati. Ne treba se opterećivati i ako napravite poneku grešku, nije ništa strašno. Ako niste vični tome da isprobavate nove stvari, može se desiti da ste ispustili prilku da dođete do novih klijenata. Sada već dobro poznati Instagram Story ima impresivan efekat.

Najbolji način korišćenja ove opcije, kako i sam naziv govori je da pričate priču. Svaki story je vrlo kratak, zbog čega neće postati dosadan. Kada to uvežete sa više njih, dobijate lepu mogućnost predstavljanje svog brenda ili usluga, i to na prijatan i topao način. Kako na primer funkcioniše dan u vašoj proizvodnji, atmosferu u kancelariji ili slične stvari. Većina brendova greši u tome, što želi da story bude savršeno obrađen, a to je budalaština. Story treba da prikaže realnost, spontanost i autentičnost.

U ovom tekstu sam želeo da vam dam određene smernice, ako ikada krenete u ovakav vid poslovanja. Verujem da ste dosta toga znali, gledajte ovo kao mini podsetnik. Međutim, ako vam je sve ovo komplikovano i ne želite time da se bavite, najbolja opcija je da angažujete profesionalan tim i uživate u plodovima vašeg posla.

Objavljeno / MMG.rs

Share your thoughts