tajland slonovi

Ljubitelj prirode u prirodnim staništu slonova.

Ako si ljubitelj prirode, i želiš da se na unikatan i kvalitetan način provedeš svoje vreme u prirodi, onda tvoja sledeće destinacija obavezno mora da bude Tajland. Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort je idealna lokacija, koja pruža priliku da provedeš noć u prirodnim staništu slonova.

Smešten si u ogromnim providnim loptama u sred džungle, i time ne ometaš rutinu ovih životinja. Ovaj koncept je osmišljen od strane kompanije Eye In The Sky, dve lopte su pozicionirane na drvenim daskama. Postavljene su samo dve, i svaka poseduje spavaću sobu, dnevni boravak, takođe tuš i kupatilo koje je sakriveno. Pored životinjsko sveta, imaš priliku da uživaš s vrha pogledom na reke Mekong i Ruak.

U saradnji sa fondacijom koja nosi isto ime kao pomenuti rizort, kompletni prihodi se usmeravaju na podršku i očuvanje divnog predela. I to ne samo za 22 slona, već i njihove lokalne trenere (mahouts). Svaki slon je sklonjen s ulica Tajlanda, kako bi im se dala prilika da žive u svom prirodnim okruženju. Ovaj postupak je samo jedan od mnogobrojnih, koji prati najavu države da ukine jahanje slonova, jednu od najpopularnijih turističkih atrakcija.

Svaka osoba koja vodi računa o slonovima, za svoju porodicu može da obezbedi časove engleskog, obrazovanje za decu i 100% zarade od prodaje lokalnih tradiconalnih stvari od svile. Nadaju se da će ovo biti primer ostalim kampovima širom sveta da krenu istim stopama.

Pored klasičnih usluga, možeš sebi da obezbediš novo iskustvo i budeš u ovim loptama od sumraka do svitanja, a zatim se vratiš u hotel. Cene kreće od 17,700 bata, kad se prebaci u drugu valutu, dolazim do cifre za jedno noćenje od $570 za dve osobe.  U cenu je uključena večera, kompletno napunjen mini-bar i mnogo druge stvari.

Ima još lepih i zanimljivih priča u svetu hotelijerstva koje možeš da pronađeš ovde!

Photo: MyModernMet

Share your thoughts