Muzej Raskida Zagreb

Muzej Raskida-Broken Relationships.

Svako zna da širom sveta postoji pregršt muzeja koje vredi posetiti. Jasno je svima da svašta ljudima može da padne na pamet. Ako planirate uskoro put u Zagreb, topla preporuka je da obavezno skoknete do Muzeja Raskida (Museum of Broken Realtionships).

Raskidi nikada nisu jednostavna stvar, šta god dovelo do njih. Svi mi imamo neki svoj sistem kojim se odupiremo novonastaloj situaciji. Tražimo lek za neprijatnu rolerkoster vožnju u koju smo iznenada upali. Jedna od stvari koja dodatno izaziva glavobolju, šta učiniti s stvarima koje ostaju? Neki se odluče da bace, drugi prepuste bivšem partneru, a jedan par iz Hrvatske osmisli zanimljivu ideju.

Olinka Vištica i Dražen Grubišić su raskinuli. Nisu želeli da se tek tako odreknu stvari koje su ih podsećale na njihovo zajedničku avanturu, te su rešili da nađu mestu gde će ih smestiti. Iz toga se rodila ideja da se otvori Muzej Raskida.

Ovakav potez deluje kontradiktorno, ako idete ka tome da što pre prebrodite težak period. Međutim, ideja je zaživela i te kako. Ubrzo su ljudi sa svih strana donosili razne predmete koji su im preostali iz bivših veza. Postavka je šarenolika, čak ima stvari poput sekire, veštačke noge, flašica sa ženskom suzom i šoker!

U zavisnosti u koje doba godine se nađete u Zagrebu, imajte na umu da se radno vreme razlikuje. Leti su vrata muzeja otvorena od 09:00 do 22:30, s tim što je poslednji ulazak moguć u 22:00. Letnja sezona traje od 01. juna do 30. septembra.

Zimski period traje od 01. oktobra do 31. maja. Radno vereme je skraćeno, otvora se u 09:00, a zatvara isto u 09:00. Poslednja poseta je u 20:30. Karta iznos 40 kuna za odrasle. Dok učenici, studenti, stariji od 65 godina, kao i osobe ometene u razvoju plaćaju 30 kuna.

Ne brinite ako ogladnite ili poželite nešto da popijete. U sklopu muzeja se možete osvežiti nekim pićem po vašoj želji ili obrokom, koji se služe u njihovom bistrou. Ovakav muzej nalazi se još samo u Los Anđelesu.

Ako vam je ostalo nešto od bivšeg ili bivše, ponesite kada krenete put Hrvatske ili Amerika. Imate mesto gde da odložite, ako već niste zafrljačili u kantu.

Share your thoughts