švedski muzej

Švedski muzej u pokretu.

Švedski dizajnerski muzej je napravio prvu izložbu, koja za cilj ima da upoznate različite predele ove države i to u pokretu. U saradnji sa TOŠ (Turistička organizacija Švedske) osmišljena je prva portabl izložba u svetu. Ideja leži u tome da turisti posete i istraže Švedsku kroz njihov dizajn. Već u prvoj nedelji lansiranja ove izložbe, sve je bukirano. U ovom trenutku, moguće je samo upasti na listu čekanja.

O čemu se zapravo radi? Svaki muzej svoje predmet postavlja na pijedestal, dok su u Švedskoj odlučili da ih smeste u torbe. Svaka torba za jedan predeo zemlje, koju koristiš tokom boravka. Koncept je zamišljen tako, da su torbe, koje svako od nas koristi na putu, budu ispunjene pažljivo odabranim predmetima koji predstavljaju karakterističan dizajn za mesto koje ste naumili da posetite.

Gradovi koji se nalaze u ponudi su Stokholm, Geteborg, Malme i Umea. Svaka torba je kreativna industrija određene regije. Razni brendovi su sa oduševljenjem prihvatili i priključili se ovoj ideji. Možete se umotati u prekrivač poznatog brenda Noy Road, tu je i neseser Gyllstad, koji je idealan za sve sitnice. Tu su i četke Iris Hantve, napravljene na tradicionalan Švedski način.

Ovde nema slika i sličnih predmeta, u obzir dolaze samo oni koje ljudi koriste tokom i na putovanju, a mogu se pronaći u domovima širom Švedske. Dok istražujete Getebrog, to će raditi u posebnim čizmama Icebug, a poseta Malme će vas podstaći na kreativnost kroz skulpture Andréason & Leibel.

Svoja mesta za jun, avgust i septembar možete da bukirate tek od 5. maja, Do tada je sve bukirano, koja torba je po vama najbolje spakovana? Više zanimljivosti iz turizma možete pronaći ovde.

Share your thoughts